Публикуван 2 years ago

Дебора - Биография

Дебора е родена на Коледа /25.12/ и е зодия козирог. Прекарва детството си във Видин. Пее от 3-годишна, въпреки че е единствена в рода си с такъв талант. Сама се определя като много упорита, амбициозна и целеустремена. Преди да реши да се занимава с музика, Дебора е лице на модния подиум. На 18 години печели титлата „Мис Видин”, малко по-късно става „Мис Северозападна България”, а след това и „Топ модел на FH1”. Явява се на конкурса “Мис България”, но е дълбоко разочарована и след него се отказва от моделстово. Опитът й като манекенка обаче доста й помага във визуалното представяне на песните. Младата надежда на „Ара мюзик” е луда по шоколада и джетовете, има афинитет към екстремните преживявания и винаги би помогнала на познати за каквото и да било. Нейният скрит талант е рисуването. Мрази лицемерието, изпитва ужас от буболечки. Най-често прекалява със солариумите. Пилотният сингъл на Дебора е в дует с колежката й Кристиана и се казва „Всичко или нищо”. Създаден е по музика и аранжимент на Оцко и текст на Теньо Гогов. Видеоклипът към него излиза в края на 2009 г. Атрактивната колаборация от черна и руса красавица привлича вниманието на феновете и те са нетърпеливи да чуят „Мечтай си, бейби” – следващото предложение на превърналите се в звезди за отрицателно време момичета. След това към тях се присъединява колегата им Крум и заедно реализират два интересни проекта - "Буба лази" и "Танци - манци". Видеото на първия шокира публиката със запечатаните горещи страсти между тримата младежи. В клипа на втория пък изненадата е появата на поп певеца Миро, който изпълнява ролята на техен продуцент. Паралелно с това Дебора започва да гради и самостоятелна кариера и през зимата на 2010 г. дебютнира със соловия си сингъл „Любовни белези”. Визуализацията му ситуира певицата в „Райската градина”, като дава един нов поглед върху историята на Адам и Ева. През 2011 г. изпълнителката на "Ара мюзик" издава „Сексапилно”, а в началото на лятото изненадва с нов дуетен партньор - DJ Теди Джорджо, с който вадят горещото парче „Чупка, моля”. За кратък период от време Дебора се превръща в едно от най-провокативните, интересни и продуктивни нови лица на попфолк сцената. През 2012 г. тя се доказва с хита "Код червено".

Виж повече


Публикуван 2 years ago

Джина Стоева - Биография

Родена: 6 септември в град Русе


Характеристики на гласа: Изключително талантлива певица, която се отличава с характерен нисък, топъл и чувствен глас. Специфичният й тембър я прави лесноразпознаваема за публиката.

Репертоар: Изпълнява над 400 песни в различни жанрове - поп, попфолк, фолклор, латино, българска естрада и т.н.


Хитове: „Любов моя”, “Милвай ме”, “Бейби”, „Нека те боли”, „Сладка болка”, “Аз и ти” (дует с Дарко), „Танцувай с мен”, „Остани”, „Пясъчен часовник”, „Безумната нощ”, „Докога”, „Сто жени”, „Желание”, “Няма да ти мине”, "Неизлечимо влюбена", “Сипи, сипи налей”, “Малка мръсница”, "Засрами се" "Една новина" (дует с Ивена), "Надежда", "Свалка 2", "Добре дошъл в клуба", "Животът те обича", "Трима в комбина", "На първо време"


Албуми: „Любов моя” (2001), „Така желана” (2003), „Изкушение” (2007); “Пиринско слънце” (2008) “Неизлечимо влюбена” (2009), "Пясъчен часовник" (2012)


Участия във фестивали:

“Пирин фолк – Сандански” 2001, 2002, 2003 и 2004

Рецитал "Пирин фолк" - Сандански 2008

“Златният мустанг” Варна 2001

„Охрид фест – Охридски трубадури” Македония 2006


Изяви зад граница: Гърция, Македония, Албания, Хърватска, Белгия, Германия, Англия, Турция


Награди:

- Наградата на М SАТ на “Пирин фолк – Сандански” 2003;

- Наградата на Община Сандански на “Пирин фолк – Сандански” 2004;

- „Охрид фест – Охридски трубадури” (Македония) 2006;

- “Най-проспериращ изпълнител на 2007” според зрителите на Фен ТВ;

- “Песен за секс” за “Докога” според слушателите на радио “Романтика”;

- “Най-добър фолклорен албум за 2008” за “Пиринско слънце” според зрителите на Фен ТВ;

- Дует на 2010 г. според читателите на сп. "Нов фолк" за "Една новина" с Ивена;

- Най-успешен и красив дует (с Ивена) на Top 40 Beauty and succsess

- Най-красив естествен бюст - Perfect Body Awards


Визия: Думите, които я описва най-точно, са различна и уникална. Още от началото на своята кариера, за разлика от болшинството свои колежки, тя залага на късо подстриганата коса. Перфектното си тяло дължи на дългогодишните си спортни занимания (тренирала е лека атлетика), а сега поддържа форма с много спорт и танци.


Най-голямото й предимство: Освен певица с много богат репертоар, Джина е изключително лъчезарна и внимателна към всички.


Нейното разбиране за новата българска музика: "В нея се съчетават орнаментиката на българския фолклор и балканската ритмика и мелодика, които всъщност я правят разбираема и популярна за хората. "Тази музика такава, каквато е в момента, отразява част от нашето съвремие, нашия бит, делника и празника на днешния българин. Мъдър човек е казал, че животът е песен, защото музиката е свят вътре в нас и е неразделна част от средата, в която живеем. Това ми подсказва и моят изпълнителски опит.”


Сценично представяне: Джина Стоева е с ярка индивидуалност. Тя е особено пластична, с лекота разучава танцови стъпки и взема дейно участие в хореографията на всички свои песни. Интересът й към модерните танци с включени етно елементи в тях е траен.


Хоби: екстремни спортове, плуване, фитнес, пауър аеробика, танци, изкачване на планиски върхове.

Виж повече